woensdag 21 oktober 2009

Doosje is dicht


Eindelijk zie je de vorm van een raket!
Gisteren is de “fairing” (neuskegel) van de raket over de satellieten geplaatst om ze te beschermen tijdens de lancering. Tot net voor het toemaken van de beide helften van de fairing was er nog een onzekerheid of de fairing SMOS zou raken of niet. Uiteindelijk bleek het geen enkel probleem te zijn. Met een gerust hart konden we al ons materiaal inpakken !
Het is dus tijd dat het grootste deel van het team huiswaarts keert. Vandaag vertrekken Bart, Dennis, Joris, Kristof, Luc en Tom met de trein (18 uur lang) naar Moskou om dan morgen van daaruit met het vliegtuig naar ons vaderland (sorry Dennis) te geraken.
Peter en Karsten blijven hier om de batterij van de satelliet op peil te houden en de PROBA2-honneurs waar te nemen.
!! Uiteraard kunnen jullie de avonturen van zowel Peter als het team dat de lancering voorbereid in het grondstation in Redu (Belgie) blijven volgen op deze blog!!

Noot van Bart: Wat we hier op menselijk vlak zeker niet zullen vergeten is de vriendschap van de lokale mensen.
Wanneer je op zondag door het stadje loopt zie je heel wat gezinnetjes die met hun kinderen een wandeling gaan maken. Ze hechten hier veel belang aan vriendschap.

1 opmerking:

  1. En een dikke proficiat aan Dennis, die vandaag bij de paspoortcontrole in Moskou tot de constatatie kwam dat hij eindelijk Belg geworden is!

    BeantwoordenVerwijderen