maandag 19 oktober 2009

Daswiedaanieja PROBA2

PROBA2 is nu ingesloten onder de grote SMOS-broer. Hier alvast een foto impressie. Alles is goed verlopen en bij geen verdere problemen hebben we nu de laatste blik kunnen werpen op ons probaatje, of zoals de fransen hier liefkozend zeggen: de apericube ( http://www.apericube.fr ). Bart, Luc en Tom zijn eerst begonnen met het verwijderen van de laatste beschermingsonderdelen, zoals plexiglas panelen over de zonnepanelen. Ondanks de gevoelige handelingen en de verzamelde toeschouwers handelden de heren dit vlekkeloos en koelbloedig af. Super gedaan !
Daarna was het de beurt aan de smossies en de russische medewerkers om SMOS op te tillen en over PROBA heen te plaatsen. Daar waren nog een paar spannende momenten bij maar uiteindelijk ging alles zoals gepland en konden we voor de laatste keer zwaaien naar onze kleine dame ... We hopen snel weer wat te horen van haar na de lancering.
Peter zal de komende dagen tot aan lancering nog de verdere verzorging blijven leveren door het regelmatig bijladen van de batterij en het nauwlettend in het oog houden van de "vital signs" van ons kubusje.




deze laatste foto is nog gemaakt net voordat proba helemaal ingesloten werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten